Paella de senyoret (Versió familiar)
Categoria:
Tipus de plat: Paella
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 Tasses d'Arròs (Preferiblement Arròs Bomba)
- 4 Tasses d'Aigua o brou de peix (Per cada tassa d'arròs, són 2 d'aigua)
- 1 Llauna de pebrot en conserva
- 2 Llaunes de tonyina
- 1 Llauna de pèsols en conserva o una tassa de pèsols congelats
- 1 Tomàquet
- Uns pocs de musclos congelats sense closca
- Unes poques de gambes pelades congelades
- Unes poques de rodanxes de calamar congelat
- 3 Dents d'all
- Un pols de colorant alimentari
- Sal
- Oli
- Llimona opcional
Elaboració
1. En una paellera o una paella normal, poseu un raig d'oli i els alls tallats en tres trossos cada un. Fregiu-los una estoneta, i poseu el tomàquet sense pell ben picadet.
2. Poseu els pèsols, el marisc, el pebrot i la tonyina, amb un polsim de sal, de manera que es vagin descongelant i vagin deixant anar el seu aroma.
3. Una vegada tot hagi deixat anar el seu aroma, deixeu que es vagi fent i es vagi sofregint.
4. Poseu l'arròs, ben repartidet, barregeu i llavors incorporeu l' aigua o el brou i el colorant alimentari.
5. Deixeu que vagi bullint durant aproximadament 25 minuts fins que s'evapori i l'arròs sigui cuit. És important que durant la cocció tasteu una mica de brou i corregiu el gust.
6. Quan s'ha evaporat el brou, talleu llimona si voleu a grills, i serviu-lo.
Notes
L'arròs del senyoret és una paella valenciana d'arròs eixut on el cuiner treu tots els ossos de la carn i/o les corfes del marisc perquè els comensals no troben cap impediment a l'hora de menjar. A Barcelona es va fer famosa una recepta idèntica, anomenada arròs Parellada, que el periodista Lluís Permanyer ha datat al 1902.
Comparteix aquesta recepta: