Paella espanyola
Ingredients
- 600 grans d'arròs
- ½ de pollo trocejat
- 2 carxofes
- 2 pebrots rojos mitjans
- 2 tomàquets madurs
- Pebrot mòlts
- Un dent d'all
- Julivert
- 1 bri de safrà
- Oli d'oliva (¼ de litre)
- ½ llimona
- Branquetes de romaní i farigola
- Sal
Utensilis
1 caçola gran.
2 caçoles mitjanes.
1 cullera per remenar l'arròs
Elaboració
1.Es fregeix el pollastre amb oli. Una vegada fregit es possa a bullir amb 8 gots d'aigua.
2.Es sofreixen les carxofes i el pebrot, es separen a part per altra costat i es sofreixen el tomàquet i l'all
3.Es tira l'arròs i se li don unes voltes amb el tomàquet i l'all ja sofreixits.
4.El pollastre deu estar ja fregit rere ½ hora i abans de que s'acabi de sofreixir l'arròs amb el tomàquet i l'all, li incloguem la resta. Això es el pollastre ja bullit amb l'aigua (el pollastre deu portar al menys sis gots de caldo abans de bullir-lo) ; després s'inclouen les carxofes i el pebrot ; el suc de mitja llimona ; una mica de pebrot, una mica de julivert, farigola, romaní, el bri de safrà picada i sal.
5.Ja tenim tot en la paella. Al principi foc fort, a mitat de cocció es baixa a mig foc i rere uns 20 minuts en total (mes cinc minuts de repòs) ja deu estar llesta per servir.
Notes
En cas de no tenir safrà també es pot fer servir colorant.
Comparteix aquesta recepta: