Bacallà Fresc Arrebossat, acompanyat de Salsa Tàrtara
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Bacallà:
- 800 grams de supremes de bacallà fresc. Tallades en tires, d'aproximadament 2 cm de gruix.
- Mitja llimona, només el suc
- 1 cullerada d'anet finament picat
Pasta per arrebossar:
- 150 g de farina
- ½ culleradeta de sal.
- 1 decilitre i ½ de Cervesa lleugera.
- 2 rovells d'ou tallats a cuadrets.
- 2 clares d'ou.
- 1 mica de sal.
- 5 cullerades de farina.
- Oli per fregir.
Salsa Tàrtara:
- 1 rovell d'ou
- ½ culleradeta de mostassa
- ¼ culleradeta de sal
- 2 dl d'oli de gira-sol, premsat en fred
- ½ culleradeta de suc de llimona
- 1 cullerada de vinagre de vi blanc
- 2 cullerades de formatge fresc baix en greix
- 3 cogombrets en vinagre tallats en daus,
- 1 ou dur, tallat en cuadrets
- ½ manat de cebes, tallades finament a rodanxes
- Sal i pebre,
- Una clara d’ou batuda
Elaboració
Bacallà:
Esquitxa el peix amb el suc de llimona.
Afegeix l'anet i barreja.
Cobreixi i refrigera fins al seu ús.
Pasta per arrebossar:
Barrejar primer la farina i la sal en un bol, afegeix duna volta la cervesa i mescla fins que quedi una pasta suau.
Inclou els dos rovells d’ou, cobreix la massa i deixa reposar uns 30 minuts a la nevera.
Abans d'enfornar bat les 2 clares d'ou, amb sal, a punt de neu, i barreja a la massa preparada
Col•loca la farina en un plat fons i enfarina les tires de peix, procurant que quedin ben impregnades de farina.
4 Escalfa l'oli a 160 graus.
Passa les tires de peix en la pasta per arrebossar, escorre i fregeix en porcions, fins que es daurin. Escorre sobre paper de cuina i mantén calent fins al moment de servir.
Salsa Tàrtara:
En un bol barreja bé el rovell d'ou, la mostassa i la sal amb un batedor.
Afegeix lentament gota a gota l’oli, i bat fins a obtenir una massa bastant espessa.
Afegeix la resta d’oli junt amb el suc de llimona i el vinagre, procura que quedi tot ven barrejat
Afegeix el quark amb els ingredients restants incloent el cibulet i barreja bé
Abans de servir, afegeix la clara d’ou batuda, ben dura.
Aquest Plat es pot preparar amb altres peixos
Notes
Aquest Plat es pot preparar amb altres peixos
Comparteix aquesta recepta: