Mandonguilles de pollastre a la jardinera, amb fredolics
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre pits de pollastre de mida gran
- Tres talls de cansalada de panxeta, sense cotna
- Fredolics en conserva,( dos pots petits, o un de mitjà)
- Una bossa de farnat de verdures congelat,( ensaladilla russa) de mig quilo
- Sal
- Oli d'oliva
- Julivert picolat
- Dos ous sencers
- Farina
- Un rosegó de pa sec
- Un raig de llet
- Un all pelat , ratllat
- Dues fulles de llorer
- Tonàquet ratllat,( pot ser de pot)
- Un got de ví blanc
- Una copa de conyac
- Aigua
- Pebre negre en pols
- Una ceba picolada
- Tres alls pelats aixafats
Utensilis
Una cassola de terrissa, de mida gran
Una paella gran, per fregir les mandonguilles
Un atuell gran, per fer les mandonguilles
Un bol mitjà
Elaboració
Quan anem a comprar tant els pits de pollastre com la cansalada, demanem que ens ho passin tot plegat per la trinxadora. Un cop a casa, agafem la barreja de les carns, ho posem en un atuell, i passarem a preparar les mandonguilles.
Barregem amb les mans ben bé les carns, ho salpebrem, hi afegim dos ous sencers, el julivert picolat, l'all ratllat, i un rosegó de pa sec, remullat previament amb llet i escorregut.
Un cop tot ben remenat, ho deixem reposar una estona llarga abans de fer les mandonguilles.
A part, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, els alls aixafats i les fulles de llorer. Seguidament, afegim el tomàquet, ho remenem una mica i tot seguit, aboquem la copa de conyac i un got de ví blanc. Quan ha reduit, aboquem l'aigua necesaria per fer les mandonguilles i deixem que arrenqui el bull.
A continuació, afegim la bossa de farnat, els fredolics i deixem que cogui tot plegat, fins que sigui cuit. A part, fem les mandonguilles de mida mitjaneta, les passem per farina i les fregim amb força oli d'oliva. A mesura que les fregim, les anem posant a la cassola, ho corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts més, i ja ho tindrem llest per treure a taula en la mateixa cassola.
Comparteix aquesta recepta: