Calamar fresc a la planxa
Categoria:
Recepta per grill
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 calamar fresc de 400g
- 2 grans all
- Suc d'1 llimona
- Oli d'oliva
- Julivert fresc picat (opcional)
- Sal
Elaboració
-Primer netegem el calamar i el posem sota un raig d'aigua freda.
-Una vegada ben net el tallem a rodanxes sense que quedi separat. Per una millor cocció.
-En una planxa amb un raig d'oli, a foc molt viu, quan la planxa amb l'oli estigui molt calent, cuinem el calamar per ambdós costats. Coem uns 13 minuts en total i quan gairebé està fet li posem la sal, així queda tendra i no dur.
-Mentre, piquem l'all i les fulles de julivert molt fi, exprimim el suc de llimona. Un cop acabem de daurar el calamar a la mateixa planxa, baixem el foc i afegim l'all.
-Quan l'all estigui ja daurat traiem el calamar del foc i afegim el suc de llimona i el julivert picat.
-Finalment, servim el calamar amanit amb el refregit d'all amb llimona i julivert.
Notes
Aquesta recepta és pràcticament igual que la de la sípia.
Comparteix aquesta recepta: