Lacón amb patates
Ingredients
- 300 g de Lacón comprat ja cuit i tallat
- 2 Patates grans
- Pebre vermell dolç
- Sal gruixuda o “maldon”
- Oli d’oliva verge extra.
Elaboració
-Bullim les patates amb una mica d’aigua amb sal, pelades i senseres uns 30 minuts.
-Tallem les patates a rodanxes.
-Escalfem el lacón sumergint-lo en aigua bullint i l’escórrem bé. Un minut màxim.
-Montem el plat col•locant les patates al fons del plat, el lacón al damunt, i codimentar-lo amb el pebre vermell (dolç o picant, segons gustos) , la sal gruixuda i l’oli d’oliva verge extra.
Notes
Si ho volem fer tot nosaltres porta molta feina :
Coure la peça de lacón a casa (unes dues hores i mitja), tenint en compte el procés de dessalat previ (48h amb uns quatre canvis d’aigua mínim). En la mateixa aigua de cocció bullir les patates senceres per a continuació tallar-les i emplatem col•locant les patates al fons del plat, el lacón al damunt, i codimentar-lo amb el pebre vermell (dolç o picant, segons gustos) , la sal gruixuda i l’oli d’oliva verge extra.
Comparteix aquesta recepta: