Foie fresc d’ànec amb crema de moniato

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

4 racions

Elaboració

Pelem els moniatos i en fem daus.
Amb els porros fem el mateix.
En un cassó, hi posem oli d’oliva i els vegetals. Una mica de sal normal.
Ho posem a coure uns 5 o 6 minuts a foc mig.
Mentre es couen els moniatos i els porros, posem a bullir el brou vegetal (o l’aigua) en un cassó a part).
Quan arrenqui el bull hi afegim els vegetals.
Deixem coure uns 15 o 20 minuts
Ho deixem refredar i ho triturem fins que quedi una massa ben fina.
A continuació, tallem el foie, 2 trossos per persona.
En una planxa ben calenta amb sal gruixuda, fem el foie (tomba i tomba), és a dir, més o menys 1 minut per costat.
Això, depèn de cada persona. Jo, 1 minut per costat.
Mentre, fem el foie, escalfem la crema de moniato.
Fem una mica de moniato tipus patates “xip” per decorar el plat,uns 2 minuts.
Empletem, en el plat la crema de moniato i sobre els dos trossos de foie amb una mica de sal gruixuda, de manera que quasi no es vegi que a sota hi ha la crema de moniato i el moniato tipus patates xip, per sobre.
S’ha de servir tot calent.

30min

Notes

El foie gras, o fetge gras, és el producte gastronòmic provinent de l’ànec i la oca. Es produeix a partir de l’engreix massiu dels animals, la qual cosa suposa l’engreix del seu fetge, òrgan que utilitzen de forma natural com a magatzem de greix. El resultat és un producte organolèpticament molt complex, de textura suau i untuosa.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se