Tonyina a la planxa amb samfaina
Ingredients
- 4 talls de tonyina fresca ( d’uns 150 – 200 g cadascun )
- 1 bossa d’enciams variants.
- 2 cebes pelades
- 1 pebrot vermell
- 2 pebrot verd
- 8 tomàquets vermells, pelats i desgranats
- 2 grans d'all
- 1 albergínia sense pelar
- 1 carbassó sense pelar
- Oli d'oliva verge i sal
Elaboració
-Netegem les verdures i les tallem a daus regulars.
-Posem una paella al foc amb oli i anem fregint les verdures per aquest ordre; primer la ceba amb els alls, després el pebrot vermell i el verd, després l'albergínia i el carbassó i per últim els tomàquets. El foc primer baix i la paella tapada. Anem remenant sovint , cap al final el foc alt.
-Deixem que es faci la samfaina, són uns 30 minuts i la reservem.
-Coem la tonyina en una planxa ben calenta i la reservem. Són uns 2 o 3 minuts per costat.
-Posem al fons del plat la samfaina en un motlle rodó ( uns 8 cm de diàmetre ) i alt ( uns 4cm ) , la tonyina al costat , una mica de barreja d’enciams i l ho amanim amb una mica de sal i un raig d'oli d'oliva verge.
Comparteix aquesta recepta: