Pasta amatriciana
Ingredients
- 200 g de pasta ( en aquest cas: llaços )
- Aigua
- Sal
Ingredients salsa amatriciana per 2 persones:
- 1 Cullerada d'oli d'oliva.
- 200 g de tomàquet (tomàquet sencer pelat en conserva)
- 50 g de cansalada a tires.
- 50 g d'un bon formatge d'ovella
- Mig got de vi blanc (100 ml)
- Pebre negre mòlt
Elaboració
Per la pasta:
-En una olla amb aigua i sal, hi posem la pasta ( en aquest cas: llaços )
-Quan bull deixem el temps que indica el paquet ( normalment entre 8 i 10 minuts ). De totes maneres, 2 minuts abans de l’indicació del paquet, el millor és provar-la ( hi ha gent que li agrada crueta i altre, més feta )
Preparació de la salsa amatriciana:
-Tallem la cansalada a tires, i la posem en una paella amb l'oli.
-Deixem coure un parell de minuts i afegim el vi blanc, deixant que es cremi una mica l'alcohol durant un altre parell de minuts.
-Traiem la cansalada de la paella i la reservem.
-A la mateixa paella, encara amb els sucs del vi, hi afegim el tomàquet picat i ho deixem coure a foc lent durant 15 minuts.
-Incorporem la cansalada que teníem reservada i el formatge ratllat. Remenem tot i ja tenim la salsa llesta.
Per emplatar:
-En un bol, hi posem la pasta i sobre la salsa. Remenem molt bé perquè quedi ben barrejada la pasta i la salsa.
-Servim en un plat
Comparteix aquesta recepta: