Moussaka
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Típica de: Grècia
Dieta: baixa en greixos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Per a 4 persones: 2 albergínies grans
- 450 grams de carn picada de corder
- 2 cebes de Figueres
- 2 alls
- 400 grams de tomàquet en llauna
- julivert
- sal, pebre
- 2 ous
- 300 ml. de iougurt descremat
- 1 cullerada de parmesà ratllat
4 racions
Utensilis
Plàtera per forn.
Elaboració
Talleu l'albergínia a rodanxes no massa fines.Les fregim per torns, en una paella fins que estigui daurada i la retirem. Ho fareu per tandes, no totes juntes.
Fregireu la carn picada en la paella uns cinc minuts, remenant fins daurar-la. Hi afegiu la ceba en rodanxes fines i l' all picat durant cinc minuts fins que quedrin també dauradets. Hi afegireu el tomaquet , julivert picat( 2 cullerades), sal i pebre i ho deixareu fer arribar a bullir . Aleshores baixeu el foc i es deixa coure uns 20 minuts o fins que veieu que la carn estigui feta.
En una safata per anar al forn, escampeu la meitat de les rodanxes de l' aubergínia en una capa. Escampeu la carn i a sobre l' aubergínia restant.
Batreu els ous, afegint el iogurt , un polsim de sal i de pebre. S'aboca per sobre de l'aubergínia i escampem formatge ratllat.
Fornegem la moussaka al forn precalentat a 180º durant 45 minuts o fins que estigui daurada.
40min
Notes
Es pot servir amb tota la plàtera a taula i fer les particions davant de tothom. Queda curiós veure-ho.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3289 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.