Calamars farcits
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 9 calamarcets no massa grans.
- 250 g. de tomàquets.
- 150 g. de gambetes.
- 50 g. de molla de pa.
- 20 g. formatge ratllat parmesà.
- 10 g. pinyons.
- 1 ceba
- 2 ous.
- 1 dl. de vi blanc.
- 1 llimona.
3 racions
Utensilis
Escuradents rodons per lligar els calamars i ajudar a que no surti el farciment .
Elaboració
Preparació: Mentre una es dedica a netejar els calamars treient tot l'interior i reservant les aletes i potes, l' altre posa els 2 ous a bullir , pica la ceba i ratlla el tomàquet . Per preparar el farciment es fregeixen les gambetes en un cassó amb una miqueta d'oli, es treuen i en el mateix oli, s'ofega la ceba trinxada i abans de que dauri es treu i es posa en un bol juntament amb: les cues de calamars tallades a troços petits, les gambetes,els ous durs trinxats, el pa remullat amb llet, el formatge ratllat i una mica de julivert també trinxat.
Es barreja tot i es farceixen els calamars ajudats d' una cullera de cafè. Una vegada tots plens, els tanquem amb escuradents per evitar que surti el farcit.
S' enfarinen, i es fregeixen . S'ha de posar una tapa davant de la paella o cassola per evitar que quan algun calamar peti us pugui esquitxar.
Es treuen un cop daurats i a la mateixa cassola s'hi posa una mica de ceba que haurem reservat, al daurar s' hi tira el vi i es deixa reduir, i el tomàquet .
Es deixa coure una mica i s'hi tiren els pinyons picats, sal, i una miqueta d' aigua per evitar que quedi massa espessa la salsa. Posem els calamars entre mig , tapem i deixem coure a foc regular una mitja hora. Al servir-los queda decoratiu posar porcions de llimona, i espolçar amb julivert.
Que no hi falti el pa, doncs us ben assegurem que la tentació de sucar és gran i ,a disfrutar!!!!!
1h
Notes
Acompanyats du'n bon vi blanc.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2010 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.