Empanada grega d'espinacs

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Grècia
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • INGREDIENTS per 6 persones
  • 225 pasta filo
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 ceba gran picada
  • 1 quilo de fulles tendres d'espinacs netes, i si són congelades: 500 g. ja descongelades
  • 4 cullerades de julivert picat
  • 2 cullerades d'anet (eneldo) picat
  • 3 ous batuts
  • 200 g. formatge feta
  • Sal i pebre
  • 100 g. mantega

6 racions

Utensilis

tallador pizza.

Elaboració

Preparació del farciment: fregim la ceba entre 5 i 10 minuts en oli calent en una cassola, fins que estigui tendre i sense deixar-la torrar. Afegim els espinacs que haurem bullit millor al vapor, o les congelades, i es remenen a la cassola amb la ceba fins que quedin tovetes. Es poden tallar amb tisores per fer que quedin més esmicolades. Es deixen refredar.
Hi posarem el julivert, anet(eneldo) i ous batuts. També el formatge esmicolat, sal i pebre i es barreja tot bé.
Es fon la mantega i engrassem lleugerament una safata refractària fonda de 30x20 cms. Les llàmines de pasta filo amb aquesta mida de safata s'han de partir. Si és més gran no caldrà. Agafem una llàmina i folrem la base i la pintem amb un pinzell per escampar mantega per sobre o amb oli d'oliva. Repetirem aquesta operació amb la meitat de llàmines de pasta.
Aleshores estenem el farciment dels espinacs i formatge, i anem cubrint amb la resta de les llàmines, untades amb mantega i pinzell. Es van doblegan els costats cap a dins i finalment també s'unta amb mantega la llàmina final . Amb un ganivet afilat es pot marcar la SPANAKÓPITA en 6 quadres.
La posem al forn precalentat a 190º uns 30 minuts fins que es dauri. Es pot menjar calenta o freda. Un bon vi i música grega i a ballar sirtaky que és molt divertit!!

1h

Notes

Es serveix la ració sola, sense acompanyament. Per beure un bon vi grec o blanc dels de la nostra terra.


Recepta de cuina de Empanada grega d'espinacs
Spanakopita just abans de ser tallada!
per Montse Sordé

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2165 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Montse Sordé diu:
La massa filo es ven a grans establiments. És molt fina i queda especialment cruixent !!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: