Empanada grega d'espinacs
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de: Grècia
Dieta: vegetariana
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- INGREDIENTS per 6 persones
- 225 pasta filo
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 ceba gran picada
- 1 quilo de fulles tendres d'espinacs netes, i si són congelades: 500 g. ja descongelades
- 4 cullerades de julivert picat
- 2 cullerades d'anet (eneldo) picat
- 3 ous batuts
- 200 g. formatge feta
- Sal i pebre
- 100 g. mantega
6 racions
Utensilis
tallador pizza.
Elaboració
Preparació del farciment: fregim la ceba entre 5 i 10 minuts en oli calent en una cassola, fins que estigui tendre i sense deixar-la torrar. Afegim els espinacs que haurem bullit millor al vapor, o les congelades, i es remenen a la cassola amb la ceba fins que quedin tovetes. Es poden tallar amb tisores per fer que quedin més esmicolades. Es deixen refredar.
Hi posarem el julivert, anet(eneldo) i ous batuts. També el formatge esmicolat, sal i pebre i es barreja tot bé.
Es fon la mantega i engrassem lleugerament una safata refractària fonda de 30x20 cms. Les llàmines de pasta filo amb aquesta mida de safata s'han de partir. Si és més gran no caldrà. Agafem una llàmina i folrem la base i la pintem amb un pinzell per escampar mantega per sobre o amb oli d'oliva. Repetirem aquesta operació amb la meitat de llàmines de pasta.
Aleshores estenem el farciment dels espinacs i formatge, i anem cubrint amb la resta de les llàmines, untades amb mantega i pinzell. Es van doblegan els costats cap a dins i finalment també s'unta amb mantega la llàmina final . Amb un ganivet afilat es pot marcar la SPANAKÓPITA en 6 quadres.
La posem al forn precalentat a 190º uns 30 minuts fins que es dauri. Es pot menjar calenta o freda. Un bon vi i música grega i a ballar sirtaky que és molt divertit!!
1h
Notes
Es serveix la ració sola, sense acompanyament. Per beure un bon vi grec o blanc dels de la nostra terra.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2165 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.