Gratinat de Patates amb Bolets i Porros
Categoria:
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una àmplia font de forn d’uns 3 litres, greixada
- 1 kg de patates farinoses tallades a rodanxes d'aproximadament uns 5 mm
- 300 g de porros tallats per la meitat al llarg i a rodanxes fines
- 20 g de bolets ceps secs tallats a meitats si és necessari
- 120 g de formatge gruyère, ratllat
- 1 culleradeta de sal i pebre recent molt
- 2 grans d’all
- 2 dl de crema de llet
- 1 pessic de nou moscada
Elaboració
Barreja les patates, els porros, els bolets tallats a trossets petits (no és necessari posar en remull) i la meitat del formatge Gruyère,
Introdueixi la barreja en la safata preparada ben greixada.
Assaona la crema i aboca per sobre la safata, i reparteix la resta de formatge pel damunt
Gratina al mig del forn durant 1 hora a 180 graus
Serveix de seguida
Comparteix aquesta recepta: