Pollastre escabetxat amb hortalisses
Ingredients
- 2 Pits pollastre filetejats no molt prims (1cm)
- 2 Pastanagues
- 1 Ceba
- 1 Albergínia petita
- Alls
- Trossos petits de coliflor
- 2 Fulles de llorer
- Pebre negre mòlt
- Sal
- Oli d’oliva
- 150 ml. vinagre de vi blanc
- 150 ml. oli d'oliva verge
- 300 ml. d'aigua
Elaboració
Tallem la ceba en mitges llunes, la pastanaga en bastonets, la coliflor en trossos petits, l’albergínia a làmines i els alls a làmines.
Uns 5 minuts.
Afegim una cullerada d'oli a la cassola i sofregim la ceba, l'all i les pastanagues fins que s'enrosseixin una mica, uns 10 minuts.
A continuació, hi afegim els trossos de coliflor i l’albergínia , deixem coure uns 5 minuts més.
Salpebrem els pits pollastre filetajats i els marquem a la mateixa cassola un parell de minuts per cada banda, que s'enrosseixin també.
Afegim el pebre negre mòlt, el llorer, el vinagre, l'oli i per últim l'aigua procurant que quedi tot ben cobert per la barreja de líquids.
Si no quedés cobert posariem una mica més d'oli i vinagre a parts iguals i una mica d'aigua per rebaixar el vinagre.
Tapem la cassola i deixem a foc lent durant uns 10-12 minuts. Deixem refredar ben tapat.
Un cop fred ho posem a la nevera ben tapat durant unes hores. És millor d'un dia per l'altre.
Per emplatar:
En un plat posem trossos de pit de pollastre filetejats i algunes de les verdures per sobre:coliflor, pastanaga, albergínia,…
Comparteix aquesta recepta: