Romanesco gratinat amb panses i pernil

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Utensilis

Sis cassoletes de terrissa de mida de les de crema catalana
Una cassola alta metàlica
Una escorredora
Un cassó mitjà
Un colador fí
Una safata plana per anar alforn
Sis plats grans de porcellana blanca
Sis tovallons de paper

Elaboració

Primerament, posem aigua en una cassola fonda i un grapat de sal. Quan l'aigua arrenca a bullir, afegim el romanesco tallat a botonets, i deixem que cogui fins a quedar al "dente".
Tot seguit, l'escorrem i el reservem. A continuació el repartim entre totes les cassoletes i ho reservem.
A part, en un cassó amb aigua calenta, escaldem les panses i les reservem.
Agafem el pernil i el picolem ben picolat i el reservem.
Seguidament, espolsem el romanesco amb les panses i el pernil picolat, el cobrim amb una mica de salsa aurora, l'espolsem amb una mica de formatge ratllat, hi afegim un toc de mantega i ho posem en el forn a 180º, fins que el formatge és ben rosset, i ho podrem treure a taula en un plat amb un tovalló a sota per que no cremi.

1h 10min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se