Pastis de carbassó, gratinat amb salsa aurora
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Salsa bolonyesa
- Dotze patates mitjanes
- Deu carbassons grans
- Salsa Aurora
- Formatge ratllat
- Aigua
- Sal
- Paper de cuina
- Sofregit de tomàquet
Utensilis
Una safata metàlica plana per anar al forn
Una cassola mitjana fonda
Un cassó gran
Una mànega pastissera amb un broc mitjà llis
Paper sulfuritzat
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, fem la salsa beixamel com explico a la meva recepta, i un cop feta hi afegim mig cullerot de sofregit de tomàquet tot remenant amb el batedor de varetes, i ja tenim llesta la salsa aurora. A part, tallem els carbassons a lo llarg en tires fines, i els bullim amb aigua i sal. Quan són cuits al " dente ", posem les tires damunt paper de cuina perquè s'escorrin.
Tot seguit, agafem les patates amb pell i les bullim amb aigua i sal, i un cop cuites les deixem refredar i les pelem.
Seguidament, fem la bolonyesa com explico a la meva recepta, i la reservem.
En el moment de preparar el pastis, fem una capa amb les patates tallades a rodelles d'un dit de gruix en tot el fons de la safata. Tot seguit, omplim tota la base de patates amb la salsa bolonyesa, i ho cobrim amb una altre capa de patates.
A continuació, amb l'ajud d'un paper sulfurat, aixafem el pastis amb el corró de fusta molt suaument. Tot seguit, cobrim el pastis amb tires del carbassó cuit, i un cop tot cobert, fem una tira de tres dits d'ample en tot lo llarg del pastis, de salsa aurora, amb l'ajud de la mànega pastissera, l'espolsem amb formatge ratllat, i el gratinem en el forn a 180º, fins que el formatge és ben rosset, i ja el podrem treure a taula en la mateixa safata.
Comparteix aquesta recepta: