Croquetes de pollastre a l'ast
Ingredients
- 1/2 pollastre a l'ast
- 2 cebes
- 3 cullerades de farina
- 350 ml de llet sencera
- 70 gr de mantega
- 2 ous
- Pa ratllat
- Nou moscada
- Oli d'oliva
- Sal
Utensilis
Picadora
Elaboració
Treure els ossos i tallar el pollastre a l'ast a bocins, passar-lo per la picadora.
Fondre la mantega en una paella i fregir les cebes ben picades. Quan comencin a agafar color, afegir la farina i daurar un parell de minuts.
Abocar-hi la llet, poc a poc, remenant continuament amb una cullera de fusta. Salar i posar-hi també un pessic de nou moscada.
Incorporar el pollastre picat i coure a foc lent sense deixar de remenar fins que la massa espessi i es separi fàcilment de la paella.
Deixar refredar la massa a la nevera. Quan estigui ben freda, agafar porcions de la massa (jo ho faig de la mida d'una cullerada sopera) i fer la forma de la croqueta.
Passar per ou batut i després per pa ratllat. Fregir en una paella amb força oli d'oliva calent i escórrer.
Notes
Un cop arrebossades, si no es volen menjar al moment o no totes... es poden congelar i posteriorment fregir-les quan desitjem sense necessitat de tornar a descongelar.
Comparteix aquesta recepta: