Pa amb tomàquet amb arengada esqueixada
Categoria:
Tipus de plat: Entrepà
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues llesques de pa de pagès de mig ( D.O. pa Català )
- Un tomàquet madur o un tomacó
- Oli d'oliva
- Una arengada de " casco "
- Un all pelat
Elaboració
Primerament, torrem el pa, i un cop torrat, el freguem amb un grà d'all pelat. Tot seguit, el freguem amb un tomàquet tallat per la meitat, afegim un rajolì d'oli d'oliva, i el fiquem en el plat on ho servirem.
A part, agafem l'arengada, hi traiem el cap, la netegem per dins, i tot seguit, l'emboliquem amb dos fulls de paper de diari, i la posem en el dintell d'una porta tot tancant-la per tal de escatar-la.
Un cop escatada, l'esqueixem i l'anem posant repartida en les dues llesques de pa amb tomàquet.
En el moment de servir-la a taula, afegim un rajoli d'oli pel damunt, i ja la podrem treure a taula.
Notes
Farem tantes arengades, com persones hagin d'esmorzar.
Les torrades també les podem fer en el forn a 180º.
Comparteix aquesta recepta: