Carxofes i cloïses amb salsa verda

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una cassola marinera ( plana )
Un batedor de varetes
Una cassola fonda
Un cassó gran
Un colador fí ( gran )

Elaboració

Primerament, agafem les carxofes, els traiem les fulles més gruixudes, i les tallem en trossos regulars, a lo llarg. Seguidament, les posem a bullir en una cassola fonda amb aigua, sal, i un brot de julivert.
Quan ja són cuites, les reservem en la mateixa aigua de la cocció.
A part, en un cassó amb un dit d'aigua, obrim les cloïses, i un cop obertes les retirem, colem el suc de la cocció, i les reservem.
A continuació, en una cassola plana, fregim els alls laminats amb un raig d'oli d'oliva.
Quan ja són mig rossos, espolsem amb farina i anem remenant amb el batedor de varetes. Tot seguit, afegim el got de ví blanc i seguim remenant. Seguidament, afegim el suc de les cloïses colat i una mica de fumet de peix blanc, i seguim remenant amb el batedor.
Quan tot plegat ja arrenqui el bull, afegim les carxofes ben escorregudes i les cloïses, corregim de sal i remenem la cassola tot sacsejant-la de forma circular. Tot seguit, ho espolsem amb el julivert picolat, i ja ho podrem treure a taula en la mateixa cassola.

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se