Saltat de sípia, gambetes i gírgoles amb salsa de marc de cava
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una sípia mitjana de 500 grams aproximadament
- 500 grams de gambetes congelades pelades, de mida mitjana
- 500 grams de gírgoles
- Una ceba picolada
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Tomàquet fregit
- Salsa de marc de cava (la trobareu a les meves receptes)
- Aigua
- Una branca d'àpi
- Dues fulles de llorer
- Un grapat de grans de pebre negre
- Tres alls pelats, aixafats
- Un got de vi blanc
Utensilis
Una paella gran
Una cassola marinera
Un batedor de varetes
Una espàtula de fusta
Un colador fí
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, en un cassó gran amb: aigua, l'api, el llorer, un grapat de pebre negre en gra, i mitja ceba, bullirem la sípia fins que sigui ben cuita.
Seguidament, l'escorrem i guardem el brou.
Seguidament, en una cassola marinera amb un rajolí d'oli, fregirem: la ceba picolada, els alls aixafats i dues fulles de llorer.
Quan tot plegat és ben fregit, afegim una mica de tomàquet fregit i un raig de vi blanc.
Tot seguit, afegim una mica del brou de coure la sípia i una mica de salsa de marc de cava, que la farem com explico a la meva recepta.
Mentre es cou tot aquest fons, a part en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltejarem les gírgoles tallades a juliana amb una mica de picada d'all, oli i julivert picolat, feta amb la batedora elèctrica. Tot seguit, ho salpebrem i les afegirem a la cassola juntament amb : les gambetes i la sípia tallada a trossos regulars.
A continuació, corregim de sal, ho deixem coure tot plegat uns quinze minuts més, i ja ho tindrem llest per servir a taula en la mateixa cassola.
Comparteix aquesta recepta: