Fideuà
Ingredients
- 400 gr Fideus cabell d’àngel
- 4 Gambes petites de platja
- 16 Escamarlans petits de platja
- 1 Sípia gran
- 4 Grans d’all sencers amb pell
- 2 Cebes petites
- 3 Tomàquets pera
- Un grapat de cloïsses
- 1 litre de brou de peix
- Oli d’oliva i sal
Elaboració
-En una paella, hi tirem un raig d’oli d’oliva, posem el foc mitjà-alt .Hi afegim els alls i els fideus. Anem remenant fins que els fideus estiguin ben torrats. Reservem en un colador perquè s’escorri bé l’oli i retirem els alls.
-En el mateix oli (caldrà afegir-ne una mica més), marquem les gambes i els escamarlans , 1 minut. Els reservem.
-Hi tirem les cebes picades i les ofeguem fins que estiguin transparents.
-Hi afegim els tomàquets ratllats i la sípia tallada a daus i deixem que el sofregit es vagi concentrant, que quedi molt fosc, caramel.litzat. La sípia s’ha de fregir amb foc fluix, que s’estovi.
-Hi incorporem els fideus i el brou de peix, que estarà calent , també les gambes, escamarlans i cloïsses. Rectifiquem de sal.
-Deixem coure fins que els fideus estiguin al punt. Uns 15 minuts.
-Ja per acabar, posem la paella al forn a 200º graus en mode grill durant 5-7 minuts(opcional).
-Ja es pot servir.
Comparteix aquesta recepta: