Penques de bledes a la crema d'ametlles i bacó
Categoria:
Tipus de plat: Remenat
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre bledes grans
- Vuit tires de bacó fumat, sense la cotna
- Oli d'oliva
- 150 grams d'ametlles de granet
- Un litre de nata líquida per muntar
- Julivert picolat
- Sal
- Nou noscada en pols
- Aigua
- Tres alls laminats
Utensilis
Un cassó gran
Una escorredora
Una safata blanca de porcellana
Una paella gran
Una safata plana per anar al forn
Una cassola marinera
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal, posem a coure les penques de les bledes tallades en trossos de quatre dits de llarg, sense els fils dels costats. Quan són cuites, les escorrem i reservem. Tot seguit, tallem el bacó a trossos ben menuts i laminem els alls.
A continuació, en una safata per anar al forn, posem l'ametlla de granet, i la torrem en el forn a 180º, fins que són rossetes, i les reservem.
Seguidament, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, fregim els alls i el bacó.
Tot seguit, afegim l'ametlla torrada, i hi afegim el pot de nata líquida. Corregim de sal i nou moscada, i afegim les penques, donem una sacsejada a la cassola en cercles, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que tot el conjunt estigui cuit, i ja ho podrem servir a la taula, espolsat amb julivert picolat, en la safata de porcellana blanca.
Comparteix aquesta recepta: