Llom de bou amb patata i mostassa
Ingredients
- 1 Tall de llom de bou d’uns 200 g
- Oli d’oliva
- Sal
- Sal gruixuda
Per la patata amb mostassa:
- 1 Patata petita
- Mostassa groga sense gra
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva verge
- Julivert
Elaboració
De la patata amb mostassa:
-Posem el forn a preescalfar a 200 ºC.
-Rentem la patata i encara humida l’assaonem amb sal i pebre. I l’emboliquem en paper d'alumini.
-La introduïm al forn i com és petita , amb 35 minuts , és suficient.
-La traiem del forn , li traiem la pell i la xafem amb una forquilla amb una mica d’oli d’oliva verge. Posem en un bol la patata ben xafada , hi tirem un parell de culleretes de mostassa i ho remenem tot junt ben remenat. Hi tirem per sobre , una mica de julivert ben picat.
Del bou:
-En una planxa ben calenta , hi posem el llom de bou amb una mica d’oli i sal. Deixem coure 2 minuts per costat . Això , va en funció de si la carn ens agrada quasi crua, poc feta, ben feta, molt feta,...El temps és per quasi crua.
Emplatem:
-Tallem a tires d’entre 1 i 2 cm el bou, el posem al plat com si fos sencer amb una mica de sal gruixuda per sobre i al costat la patata amb mostassa.
Comparteix aquesta recepta: