Picantó rostit a la cocotte
Categoria:
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Picantó de pagès (pollastre jove i, per tant, de mida reduïda, d’entre 400 g i 600 g)
- 1 Llimona
- 1 Branca de farigola
- 1 Branca de romaní
- 2 Cebes petites
- 2 Grans d’all
- 1 Pastanaga
- 30 cl de cava
- Sal i pebre
- Oli d’oliva.
Utensilis
Cocotte. Olla de ferro colat. Cosa que permet posar la tapa al forn amb tota tranquil.litat.
Elaboració
-Rostim el picantó dins d’una cocotte de ferro colat. Cosa que permet posar la tapa al forn amb tota tranquil.litat.
-Preescalfem el forn a 180 º C, calor a dalt i abaix.
-Salpebrem el picantó i el farcim amb la llimona, les herbes aromàtiques i la pastanaga a rodanxes .
-Li lliguem les potes amb fil de cuina.
-Tirem un raig d’oli d’oliva a la cocotte i la posem a foc mitjà-fort. Daurem el picantó durant 5 minuts per la part dels pits. El reservem.
-En el mateix oli, sofregim la ceba tallada en juliana i l’all laminat.
-Quan la ceba comenci a tornar-se transparent, hi afegim el cava i deixem reduir 5 minuts.
-Retirem la cocotte del foc i afegim el picantó recolzat sobre la seva esquena.
-Fiquem la cocotte tapada al forn i deixem rostir el picantó durant uns 45 minuts.
-Destapem la cocotte i deixem 5 minuts més al forn perquè el picantó es dauri.
-Ja es pot servir el picantó.
Comparteix aquesta recepta: