Bou i arròs
Categoria:
Carns
Estació: estiu
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 700 g de jarret de bou o de vedella a daus
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- 1 tomaca petita
- 1 cabeça d’alls
- 2 fulles de llorer
- 1 polsim de canyella
- 20 g de farina
- 100 cc de vi ranci
- oli, sal, pebre
- 2 culleradetes d’herbes seques: orenga, sajolida, farigola, sàlvia…
- 300 g d’arròs
Elaboració
Enrossiu la carn amb oli fins que faci crosta. Afegiu-hi una juliana de cebes i pastanagues i deixeu que agafi color. Poseu-hi la cabeça d’alls, la tomaca ratllada i les herbes.
Quan la tomaca estigui integrada al sofregit, tireu-hi la canyella i la farina i remeneu per repartir-la bé. Immediatament, afegiu-hi el vi ranci i deixeu-li fer un bull. Seguidament, mig cobriu-ho d’aigua i tapeu la cassola.
Feu-ho coure a foc lent fins que la carn sigui tova (unes dues hores, depenent de la qualitat de la carn). Si en acabar hi ha massa suc, poseu el foc ben fort fins que es vegi lluent i acaramel·lat.
Bulliu l’arròs amb aigua i sal. Escorreu-lo, passeu-lo per aigua freda i condimenteu-lo amb oli i les herbes. Acompanyeu el plat amb aquest arròs.
2h
Notes
Aquesta és la recepta del plat tradicional de la Festa Major de Reus de Sant Pere. La primera notícia que en tenim és de 1437. La recepta va ser actualitzada el 2008 per la cuinera Mariona Quadrada.
Etiquetes: Bou, arròs Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5392 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.