Cassoleta de rap, amb crema de ceps
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una cua de rap de dos quilos aproximadament
- 400 grams de ceps deshidratats
- La part blanca de dos porros
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Conyac
- Nata líquida
- Aigua mineral
- Julivert picolat
Utensilis
Una cassola marinera plana
Un cassó gran
Una safata plana
Un colador fí
Una batedora elèctrica
Un atuell gran de plàstic
Elaboració
Primerament, posem els ceps a hidratar en aigua, una estona.
Seguidament, els escorrem, els reservem, i guardem el suc de hidratar-los.
En un cassó gran amb un raig d'oli, fregim els porros picolats, i quant són transparents, afegim una quarta part dels ceps, i els saltegem. Tot seguit, afegim un raig de conyac, un raig de nata líquida, i el suc dels ceps. A continuació, passem la batedora elèctrica, i ho passem en el cassó hon acabarem de fer la salsa, amb l'ajud d'un colador fí.
Seguidament, netegem la cua de rap, tallem els dos lloms laterals de la cua, els tallem en supremes d'un dit de gruix, i els reservem.
A continuació, posem la salsa en la cassola, i quant arrenqui a bullir, afegim el rap salpebrat i els ceps restants i deixem que cogui a foc baix fins que tot plegat sigui cuit.
Tot seguit, ho espolsem amb julivert picolat, donem unes sacsejades a la cassola en cercle, i quan veiem que és cuit, ja ho podrem treure-ho a taula, en la mateixa cassola.
Comparteix aquesta recepta: