Patates amb ou dur i vinagreta
Ingredients
- 6 Patates mitjanes (1 per persona)
- 2 Ous durs
- Sal
- Oli d'oliva
Per la vinagreta:
- 1 Rovell d'ou dur
- 2 Grans d'all
- Sal
- Vinagre
- Oli d'oliva
Utensilis
Morter.
Elaboració
De les patates:
En una olla amb aigua, bullim les patates amb pell. Mentre, fem tres ous durs en un cassó.
Quan les patates estan fredes, les pelem i tallem a rodanxes una mica gruixudes i les posem de base en una safata de vidre. Hi posem sal per sobre i una mica d'oli.
Tallem a trossos, dos dels tres ous durs i els tirem per sobre les patates.
Entre bullir les patates i fer els ous durs, són uns 20 minuts.
De la vinagreta:
En un morter, hi piquem els dos grans d'alls, hi posem una mica de sal i el rovell de l'ou dur. Hi afegim una cullereta de vinagre i quatre d'oli. Ho remenen tot, molt bé. Ha de quedar bastant líquid. Són uns 10 minuts.
Per acabar el plat:
A la safata on hi han les patates amb els trossos d'ou dur, hi tirem per sobre la vinagreta. Posem la safata a la nevera. Uns 20 minuts abans de menjar-les , traiem la safata de la nevera i ja es poden servir.
Comparteix aquesta recepta: