Manetes de porc amb cargols i botifarra de perol negra

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Dues cassoles fondes metal·liques
Una cassola de terrissa gran
Una escorredora
Un bufador

Elaboració

Primerament, netegem les manetes amb el bufador per treure tots el pels que puguin tenir, i les fiquem a la cassola fonda amb: aigua, sal, dues fulles de llorer, i la branca d'api, i deixem que coguin a foc viu, fins que estiguin cuites, i les reservem.
A part, fiquem : aigua, sal, la farigola, i els cargols ben nets, i primer de tot , els "enganyem". Després un cop enganyats, fiquem el foc a tota marxa, i deixem que bullin fins que siguin cuits, i els reservem, tot guardant el brou de la cocció.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli, fregim : la ceba, els alls i el llorer. Tot seguit, afegim quatre cullerots de tomàquet fregit i el vi ranci, i deixem que redueïxi. Seguidament, afegim una mica de brou de coure les manetes, i de coure els cargols, i deixem que arrenqui el bull. Tot seguit, afegim els cargols i els trossos de maneta, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat uns dotze minuts.
Seguidament, afegim la botifarra negra i deixem coure uns deu minuts més, i ja ho podrem servir a taula, en la mateixa cassola.

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se