Bandes de pasta de full amb samfaina i sardines arrebossades
Categoria:
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Pasta de full
- Oli d'oliva
- Sal
- Tres ous batuts
- Julivert picolat
- Dos alls ratllats
- Farina
- Sis sardines de mida mitjana fetes a filets
- La meva samfaina (la trobareu a les meves receptes)
Utensilis
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta
Una safata pel forn amb paper sulfuritzat
Un bol de vidre mitjà
Una paella gran
Una safata plana amb paper de cuina
Una safata rectangular de cartró amb blonda
Elaboració
Primerament netegem les sardines, les filetegem i les reservem.
Apart, espolsem farina en el marbre de la cuina, i amb l'ajud del corró, estirem la pasta de full.
Amb l'ajud de l'altre corró, la punxem. Tot seguit, amb l'ajud d'un ganivet filetejador, tallem rectangles de pasta de 15x8 centimetres(vuit bandes) Les fiquem en la safata amb paper sulfuritzat i les coem en el forn a 180º, fins que són cuites.
Mentre es cou la pasta de full, fem la samfaina com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem calenta damunt la planxa.
A continuació, agafem els filets de sardina, els salem, els passem per farina, i els suquem en el bol on tenim :els ous batuts amb els alls ratllats i el julivert picolat tot remenat.
Un cop sucats amb aquesta barreja, els fregim amb oli d'oliva, i un cop fregits els posem en una safata amb paper de cuina, per treure l'excés d'oli.
En el moment de muntar el plat, agafem les bandes, els hi escampem la samfaina pel damunt, i tot seguit, posem tres filets de sardina a sobre de cada banda, i les fiquem a la safata de cartró amb blonda, i ja les tenim llestes per treure a taula.
Comparteix aquesta recepta: