Sopa de peix amb arròs i rap
Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Cap de rap.
- 1/2 Kg de peix de roca (escòrpora, galeres, crans, etc).
- 250 g de Rap
- 250 g d’arròs
- 1Ceba de Figueres.
- 1 Porro.
- 2 Tomàquets madurs.
- 2 Pastanagues.
- 4 Dents d’alls.
- 1 Cullareta de pebrot vermell.
- 1 Fulla de llorer.
- 1 Got petit de brandi.
- Oli d’oliva
- Sal
Per la picada:
- 12 ametlles torrades.
- 12 avellanes torrades.
- Una mica de julivert.
- Un pessic de safrà.
Elaboració
Pelem i tallem les verdures/hortalisses: trinxem la ceba, els porros i els alls ben petits, les pastanagues les tallem a rodanxes i ratllem els tomàquets.
Agafem una cassola, hi posem una mica d’oli i hi sofregim les verdures/hortalisses: la ceba, els alls, els porros i les pastanagues.
Ho salpebrem i deixem que es vagi fent, ha de quedar daurat.
Sofregides les verdures/hortalisses, hi afegim la culleradeta pebrot vermell i el tomàquet ratllat.
Deixem coure uns minuts.
A continuació, hi tirem el brandi, la fulla de llorer i ho deixem coure uns 10 minuts.
A la mateixa cassola, on hem fet el sofregit, hi afegim el peix de roca i el cap de rap.
Tirem a la cassola uns 2 litres d’aigua. Deixem bullir a foc mig uns 45 minuts.
Quan faltin uns minuts per finalitzar la cocció posem a la cassola la picada de ametlles, avellanes, julivert i el safrà.
També, el rap que després posarem per acompanyar el caldo.
Traiem la cassola del foc,i apartem el rap.
Passem el caldo per un colador xinès i ho anem posant en una altre cassola,que posem al foc.
Quan bull el caldo, hi posem l’arròs i al final, hi afegim el rap a trossos.
Ja es pot servir.
Comparteix aquesta recepta: