Caçó o mussola estofada amb patates, cloïsses i allioli
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Mig morter d'allioli fet amb ou
- Fumet de peix blanc ( el trobareu a les meves receptes )
- 400 grams de cloïsses
- Vuit supremes de caçó
- Julivert picolat
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- Farina
- Quatre patates de mida mitjana
Utensilis
Una cassola marinera metal·lica
Un cassó gran
Un colador fí
Un morter amb la seva ma
Una paella gran
Elaboració
Primerament, fem el fumet com explico a la meva recepta i el reservem.
A part, en un cassó amb un dit d'aigua, obrim les cloïsses, les colem amb el colador fí, i el suc l'afegim en el fumet. Tot seguit, fiquem el fumet a la cassola marinera i deixem que arrenqui el bull. Seguidament, afegim les patates pelades tallades a rodelles de mig dit, a foc baix i deixem que coguin només una mica.
A part, salem les supremes de caçó, les passem per farina i les fregim dos minuts per cada cara, i les reservem. Quan les patates ja comencen a ser toves, afegim: les cloïsses i el caçó i deixem que cogui a foc baix uns dotze minuts.
Segidament, afegim el mig morter d'allioli, corregim de sal, i ho espolsem amb força julivert picolat. Abans de servir a taula, donem unes sacsejades en forma circular, i ja ho podrem treure-ho a taula en la mateixa cassola.
Comparteix aquesta recepta: