Crema de mongetes del “ganxet”amb tòfona

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

4 racions

Elaboració

Per coure les mongetes seques:

Posem en remull les mongetes en aigua mineral durant 12 hores.
Un cop passat aquest temps, les posem escorregudes en una olla, les cobrim d’aigua freda, hi afegim la pastanaga, la ceba, els grans d’all (amb pell) i la fulla de llorer i esperem que bullin.
Quan bullin s’han d’espantar (hi afegim una mica d’aigua freda), esperem que tornin a bullir i repetim l’operació. Les coem , entre 45 i 60 minuts a foc lent i tapades. Cinc minuts abans d’acabar la cocció, afegim la sal.
Per fer la crema:
Retirem els alls i la fulla de llorer. Reservem part del suc de fer les mongetes (és com un brou).
Ho triturem amb la batedora elèctrica. En el cas de quedar molt espès , hi afegim part del brou reservat.
Hi posem una mica de tòfona ben ratllada.
Ho passem pel colador xinès perquè quedi cremós

Per emplatar:

Escalfem una mica la crema de mongetes, tallem el cibulet el més petit que pugem , posem la crema en un plat i per sobre el cibulet picat, unes fulles d’espinacs i un raig d’oli d’oliva verge extra.

1h 10min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se