Ous ferrats de pagès

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

1 racions

Elaboració

Fer un ou ferrat ben fet, no és tan simple com pensa molta gent.
En una paella amb oli, deixem coure els ous, cal que l’oli estigui ben calent per aconseguir una ràpida desnaturalització de la clara de l’ou, millor utilitzar oli d’oliva és més ric en àcids grassos poc saturats i això fa que aguanti millor temperatures més altes sense fer-se malbé. La sal, la posem al final.
Passats entre 2 i 3 minuts els treim. És important, mentre fem els ous amb una espàtula anar-hi tirant oli per sobre.
Això, és tot però hem de saber més:
1.Si l’oli no està prou calent, el resultat final semblarà més un ou dur o passat per aigua. L’altra virtut de l’oli ben calent és que la clara quedarà feta en poc temps, sense que el rovell comenci a agafar el color blanquinós.
2.No hem de consumir molta clara d’ou crua, perquè conté una proteïna anomenada avidina que segresta una vitamina (la biotina) i fa que no s'absorbeixi. Consumir molta clara d’ou crua pot causar un dèficit en aquesta vitamina.
3.El rovell, té molt colesterol, i això ja sona malament. El que passa és que si mengem molts àcids grassos saturats, augmenta el colesterol més que no pas si ingerim el propi colesterol. Per tant, cal menjar-ne amb moderació, com tot, però sense patir massa pel colesterol.
Acompanyem els ous al gust, jo sense res, només pa i punt. Per mi, és un dels àpats més simples i deliciosos que es poden fer.

5min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se