Guatlles estofades amb cansalada i raïm

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Cayalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Un cassó mitjà
Vuit escuradents

Elaboració

Primerament, en un cassó amb una mica de mantega, fiquem els grans de raïm desgranat i els coem a foc baix. Tot seguit, afegim un raig de conyac, els flamegem i els afegim un raig de mel.
Quan gairebé són cuits, els reservem.
A continuació, netegem les guatlles, les tallem en dues meitats a lo llarg, els tallem el coll a ras i les emboliquem amb una tira de cansalada, fixada amb un escuradents.
Seguidament, amb una mica de llard, sofregim les guatlles salpebrades fins que són una mica rossetes. Tot seguit, afegim : la ceba picolada, els alls aixafats i dues fulles de llorer.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim un got de vi ranci i tres cullerots de tomàquet fregit.
A continuació, afegim una mica de brou, corregim de sal, i deixem que cogui tot el conjunt fins que les guatlles estiguin mig cuites.
És en aquets moment que afegirem els grans de raïm, ho sacsejem amb l'ajud de les nanses de forma circular, i deixem que s'acabi de coure fins que les guatlles estiguin ben tendres, retirem els escuradents i ja ho podrem servit a taula en la mateixa cassola. (Si veiem que el suc no queda massa lligat, sempre ho podem espessir amb una mica de maizena disolta amb un raig d'aigua freda).

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se