Guatlles estofades amb cansalada i raïm
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre guatlles
- Dos rams de raïm tipus moscatell
- Vuit talls de cansalada fumada
- Sal
- Oli d'oliva
- Pebre negre en pols
- Tomàquet fregit
- Una ceba picolada
- Dues fulles de llorer
- Tres alls aixafats
- Un got de vi ranci
- Llard de porc
- Mantega
- Un raig de mel
- Conyac
- Brou de pollastre de pot
- Maizena(si cal)
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Un cassó mitjà
Vuit escuradents
Elaboració
Primerament, en un cassó amb una mica de mantega, fiquem els grans de raïm desgranat i els coem a foc baix. Tot seguit, afegim un raig de conyac, els flamegem i els afegim un raig de mel.
Quan gairebé són cuits, els reservem.
A continuació, netegem les guatlles, les tallem en dues meitats a lo llarg, els tallem el coll a ras i les emboliquem amb una tira de cansalada, fixada amb un escuradents.
Seguidament, amb una mica de llard, sofregim les guatlles salpebrades fins que són una mica rossetes. Tot seguit, afegim : la ceba picolada, els alls aixafats i dues fulles de llorer.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim un got de vi ranci i tres cullerots de tomàquet fregit.
A continuació, afegim una mica de brou, corregim de sal, i deixem que cogui tot el conjunt fins que les guatlles estiguin mig cuites.
És en aquets moment que afegirem els grans de raïm, ho sacsejem amb l'ajud de les nanses de forma circular, i deixem que s'acabi de coure fins que les guatlles estiguin ben tendres, retirem els escuradents i ja ho podrem servit a taula en la mateixa cassola. (Si veiem que el suc no queda massa lligat, sempre ho podem espessir amb una mica de maizena disolta amb un raig d'aigua freda).
Comparteix aquesta recepta: