Manetes de porc estofades amb tripa i cocotxes de bacallà
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues manetes de porc tallades en dues meitats a lo llarg i a lo ample(quatre trossos)
- 400 grams de tripa de bacallà dessalada
- 400 grams de cocotxes de bacallà dessalades
- Oli d'oliva
- Sal
- Aigua
- Mitja ceba pelada
- Una branca d'api
- Quatre fulles de llorer
- Un grapat de grans de pebre negre
- La part blanca de quatre porros picolats
- Quatre alls aixafats
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
- Un got de vi ranci
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una cassola fonda metal·lica
Una espàtula de fusta
un bol de vidre gran
Un cassó gran
Un bufador
Elaboració
Primerament, amb l'ajud d'un bufador, socarrimem les manetes de porc per treure els posibles pels que puguin tenir i les fiquem en una olla amb: aigua, sal, un grapat de grans de pebre negre, una fulla de llorer, un tròs d'api, i mitja ceba pelada.
Deixem que arrenqui el bull, que coguin fins que estguin ben tendres, i les reservem tot colant el brou de la cocció.
A part en un cassó amb aigua sense sal, posem a coure tant la tripa com les cocotxes de bacallà, fins que siguin ben tendres i les reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim : els porros picolats, dues fulles de llorer i els quatre alls aixafats.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim els tres cullerots de sofregit, un got de vi ranci i el deixem reduir. Tot seguit, afegim el brou de coure les manetes, i deixem que arrenqui el bull durant deu minuts. Seguidament, afegim: les manetes, la tripa i les cocotxes, i deixem que cogui tot plegat uns quinze minuts més. Tot seguit, corregim de sal i si cal, deixem que s'acabi de coure fins que tot plegat sigui cuit, i ja ho podrem teure-ho a taula en la mateixa cassola.
Comparteix aquesta recepta: