Cuixes de gall dindi rostides amb fruits secs
Categoria:
Tipus de plat: Rostit
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre cuixes de gall dindi grans
- 200 grams d'orellanes d'albercoc
- 200 grans de prunes sense pinyol
- 200 grams de pinyons
- 200 grams de panses de corint
- Sal
- Pebre negre en pols
- Llard
- Un got de vi ranci
- Sis alls aixafats amb pell
- Dues fulles de llorer
- Una ceba tallada a juliana
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Quatre cullerots de brou de pollastre de pot
- Aigua
- Oli d'oliva
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, en una cassola amb una mica de llard i un rajolí d'oli d'oliva, sofregim les cuixes de gall dindi salpebrades.
Quan comencen a ser una mica rosses, afegim: la ceba, el llorer, la farigola, el romaní i els alls aixafats. Quan tot plegat és ben fregit, afegim el vi ranci i deixem que redueixi.
Seguidament, ho cobrim amb el brou de pollastre, i deixem que cogui a foc baix fins que estigui gairebé cuit.
A part, en un cassó gran amb aigua bullint, escaldem durant quatre minuts: les orellanes, les prunes, les panses de corint i els pinyons, i els reservem escorreguts.
Quan les cuixes ja són cuites corregim de sal, afegim tots els fruits secs, i deixem que s'acabi de coure tot plegat dotze minuts més, i ja ho podrem treure a taula en la mateixa cassola.
Comparteix aquesta recepta: