Bandes de pasta de full amb escalivada i sobrassada gratinada
Categoria:
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Pasta de full
- Escalivada per dotze persones(la trobareu a les meves receptes)
- Farina
- Dotze rodanxes de sobrassada
- Sal
- Oli d'oliva
Utensilis
Un corró per estirar la pasta
Un corró per punxar la pasta
Una safata rectangular de cartró amb blonda
Una safata plana pel forn
Paper sulfuritzat
Elaboració
Primerament, fem l'escalivada com explico a la meva recepta i la reservem.
Tot seguit, espolsem el marbre de la cuina amb farina, i estirem la pasta de full amb l'ajud del corró, i tot seguit la punxem amb l'altre corró.
Seguidament, amb l'ajud d'un ganivet tallem dotze rectangles de pasta de full de dotze centimetres de llarg per vuit d'ample, i els fiquem a la placa del forn amb paper sulfuritzat a 180º, fins que el full sigui daurat, i el retirem.
A continuació, escampem l'escalivada pel damunt de la pasta de full, afegim un polsim de sal i un rajolí d'oli d'oliva, i tot seguit fiquem al damunt una rodanxa de sobrassada.
Seguidament, fiquem les bandes a gratinar en el forn, fins que la sobrassada es desfaci una mica, i ja les podrem posar a la safata de cartró amb blonda, i servir-les a taula.
Comparteix aquesta recepta: