Patates al forn amb quark a les herbes
Categoria:
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de patates noves de mida mitjana
- 200 grams de mantega
- 3 dents d’all, acabat d'esprémer
- 1 cullerada de romaní picat (o 1 cullerada de sec)
- 1 culleradeta de sal marina
- 1 mica de comí,
- Mitja culleradeta de pebre de caiena
- Sal marina, gruixuda, per empolvorar
- 1 tassa de mató
- ½ manat de julivert llis amb les tiges picat fi
- ½ manat de cibulet tallat en petits anells
- 1 escalunya petita finament picada
- Sal i pebre acabat de moldre
- 3 cullerades de crema de llet (nata)
Elaboració
Renta bé les patates i prova quin costat és més estable
Talla ara des de dalt, sense arribar a tallar del tot, aproximadament cada tres mil·límetres amb un ganivet amb la fulla ben afilada.
Col·loca les patates en una safata per enfornar amb paper de forn.
Posa la mantega en una cassola amb foc molt lent fins que quedi liquida. En cap cas ha de ser de color marró o cremada.
Afegeix a la mantega l'all, el romaní, la sal marina, el comí i el pebre i regira bé.
Manté l’adob de mantega, lleugerament tebi i líquid, durant 5 minuts.
Preescalfa el forn a 230 graus (preferentment convecció)
Ara agrega la mantega amb una culleradeta o pinzella amb un pinzell de pastisseria sobre les patates.
No la posis tota, pel fet que després d'uns 25 minuts de forn, s'afegeix de nou, adob sobre les patates.
Col·loca la safata amb les patates a la posició central del forn preescalfat.
A la meitat de la cocció, pinzella de nou, les patates, amb l’adob de mantega
El temps total de cocció és d'uns 50 minuts, en el cas que les patates siguin més grosses, si és necessari, cuina una mica més de temps.
Mentrestant, barreja el quark amb la crema, i les herbes tal com indica la llista d'ingredients, junt amb l’escalunya i mescla bé
Assaona amb sal i pebre.
Serveixen les patates en plats i decora escampa'n una mica de sal marina pel damunt de les patates i en un bol a part el quark a les herbes cobert amb una mica de cibulet picat.
Comparteix aquesta recepta: