Lloms de conill rostits amb prunes, pinyons i botons de rovelló
Categoria:
Tipus de plat: Rostit
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos lloms de conill grans
- Llard
- Una ceba tallada a juliana
- Quatre alls aixafats
- Dues fulles de llorer
- Brou de pollastre de pot
- Vi ranci
- 200 grams de prunes sense pinyol
- 200 grams de pinyons
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en pols
- 500 grams de botonets de rovelló de pot
- Dos cullerots de sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
- Picada d'all,oli i julivert feta amb la batedora elèctrica
Utensilis
Una cassola tipus cocotte amb tapa
Cordill d'embridar
Tisores
Un cassó mitjà
Una paella gran
Batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, salpebrem els lloms de conill, i els lliguem amb el cordill d'embridar com si fosin dos talls rodons. Seguidament, els sofregim a la cassola de terrissa amb una mica de llard fins que siguin una mica rossos, i tot seguit afegim: els alls aixafats, la ceba tallada a juliana, el llorer i dos cullerots de sofregit de tomàquet.
Quan tot el conjunt ja és ben sofregit, afegim un got de vi ranci i cobrim els lloms amb brou de pollastre tot tapant la cassola, i a foc baix deixem que vagi coent-se.
A part, fiquem aigua en un cassó i escaldem durant tres minuts les prunes i els pinyons, i els reservem.
Seguidament, en una paella amb tres cullerades de picada, saltem els botons de rovelló salpebrats i els reservem.
Quan veiem que els lloms ja són gairebé cuits, els hi traiem el cordill amb l'ajud d'unes tisores, els tallem en quatre trossos, afegim els fruits secs i els botons, i deixem que s'acabi de coure uns dotze minuts més, corregim de sal i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola.
Comparteix aquesta recepta: