Puding de bacallà i bolets
Categoria:
Tipus de plat: Púding
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de bacallà esqueixat dessalat
- 500 grams de gírgoles
- La part blanca de tres porros
- Sal
- Pebre negre en pols
- Sis ous batuts
- Llet sencera
- Oli d'oliva
- Un raig de conyac
- Mantega
- Aigua
Utensilis
Una safata metal·ica fonda per fer el bany maria
Una pudinera gran
Dos fulls de paper de diari
Paper film
Un cassó gran
Una espàtula de fusta
Una safata de porcellana blanca
Elaboració
Primerament, en un cassó amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els porros salpebrats.
Quan són transparents, afegim les gírgoles ben picolades i salpebrades. Quan tot plegat és cuit, afegim el bacallà dessalat ben picolat, donem unes voltes amb l'espatula, i ho reservem.
Seguidament, afegim els ous batuts, un raig de conyac i mig litre de llet, i ho remenem tot ben remenat.
A continuació, untem amb mantega tota la superficie de la pudinera i la folrem amb paper film.
Tot seguit, omplim la pudinera amb tota la barreja, i ho tapem amb el paper film.
Seguidament, fiquem dos fulls de paper de diari en el fons de la safata pel bany maria, i al damunt la pudinera amb la barreja Tot seguit, omplim la safata amb aigua fins a la meitat, i ho enfornem a 180º, uns 55 minuts, i ja ho tindrem cuit.
Deixem que refredi a la nevera una estona, retirem el paper film, i ho desmotllem damunt la safata de porcellana, i ja ho podrem treure-ho a taula.
Notes
D'un puding d'aquesta mida, en surten uns deu talls, i el temps de cocció acostuma a ser de 50 a 60 minuts.
De totes maneres, si clavem un escuradents sempre podrem comprovar si és cuit.
Aquest puding, el podeu acompanyar amb la salsa rosa que podeu trobar a les meves receptes.
Comparteix aquesta recepta: