Platillo de carxofes, llagostins i bolets
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 10 carxofes de mida mitjana
- Dos pots de botons de rovelló
- 800 grams de llagostins de mida gran
- Un got de cava brut nature
- Una ceba picolada
- Quatre alls aixafats
- Dos cullerots de sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
- Una fulla de llorer
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en pols
- Un brot de julivert
- Oli d'oliva
- Picada d'all, oli i julivert feta amb la batedora elèctrica
- Julivert picolat
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una paella gran
Una cassola marinera
Un colador fí
Una espàtula de fusta
Batedora elèctrica
Un pot de batedora
Elaboració
Primerament, netegem les carxofes, traiem les fulles més grosses, tallem la part de dalt de la carxofa, i les tallem en quatre trossos a lo llarg.
Tot seguit, les fiquem a bullir en un cassó amb aigua, sal i un brot de julivert, fins que estiguin cuites, i les reservem.
Tot seguit, en una paella amb dos cullerots de picada, sofregim els botons de rovellons salpebrats, i els reservem.
Seguidament, pelem els llagostins i els reservem( les pells i els caps els podem guardar en el congelador, per quan tinguem de fer un fumet de peix).
A continuació, en una cassola marinera amb un rajolí d'oli d'oliva, sofregim : la ceba picolada, la fulla de llorer i els alls aixafats.
Seguidament, afegim el sofregit de tomàqet i un got de cava brut nature, i deixem coure uns dotze minuts. Tot seguit, afegim tres cullerots del brou de les carxofes, corregim de sal i a continuació afegim les carxofes, els llagostins salpebrats i els botons de rovelló.
Deixem que cogui tot plegat uns qinze minuts més, doenm unes sacsejades amb les nanses, i abans de servir-ho a taula, ho espolsem amb força julivert picolat, i ja ho podrem servir.
1h 10min
Etiquetes: Cuina de tardor Cuina per les festes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1786 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.