Purcellet al forn ("cochinillo")
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un purcellet de 4 quilos aproximadament, sense cap.
- Llard (mantega de porc)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Herbes provençals
- Conyac
- Vi ranci
- Llorer
- Dues cabeces d'all sense pelar, tallades per la meitat
- Brou de carn
12 racions
Utensilis
Una safata fonda rectangular per anar al forn.
Elaboració
En un cassó, posem: llard, un raig de conyac, vi ranci, brou de carn, sal, pebre negre, i herbes provençals. Fem que arrenqui el bull, i ho guardem per anar regant el purcellet, mentre es va coent.
En una safata per anar al forn, més aviat alta, posem : el purcellet salpebrat, el reguem amb conyac, un raig de vi ranci, dos dits de brou de carn, quatre fulles de llorer, i les cabesses d'alls tallades.
Ho enfornem a 180º, i anem girant-lo i regant-lo de tant en tant, fins que és cuit i rossejat.
Heu de saber que per cada quilo de carn, són 50 minuts de cocció, més o menys.
Un cop cuit, els tallem en trossos regulars, i ja el podem treure a taula en la mateixa safata amb uns estalvis a sota.
3h 40min
Etiquetes: Cuina per les festes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2142 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.