Niu de patates amb samfaina i pernil cuit (lacón)

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Quatre plats grans de porcellana blanca
Un cassó gran
Una cassola mitjana
Una ma de morter per omplir els motlles
Un motlle rodó d'acer inoxidable

Elaboració

Primerament, rentem les patates i les posem a coure amb aigua i sal fins que són cuites al "dente", i les reservem. Tot seguit les pelem, les tallem a rodanxes d'un dit de gruix i les reservem.
Seguidament, fem la samfaina com explico a la meva recepta i la reservem.
Quan comprem el pernil cuit, demanem que ens el tallin a trossos mal tallats.
En el moment de muntar els plats, fiquem un motlle en el centre de cada plat, i en el fons fiquem una rodanxa de patata. Tot seguit, omplim amb samfaina fins arribar fins a tres quartes parts del motlle, i ja per acabar, acabem per omplir-lo de pernil cuit.
Seguidament ho desemmotllem, espolsem una mica de sal maldon pel damunt i un polsim de pebre vermell picant, ho reguem amb un bon raig d'oli d'oliva, i ja podrem servir els plats a taula.

1h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se