Pernilets de pollastre estofats amb llagostins i bolets
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit pernilets de pollastre(cuixetes)
- Setze llagostins de mida gran
- Un pot de barreja de bolets de 500 grams
- Brou de pollastre casolà(el trobareu a les meves receptes
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Un got de vi ranci
- Un got de conyac
- Una ceba picolada
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
- Dues fulles de llorer
- Pa fregit
- Julivert picolat
- Quatre alls pelats
- Ametlles torrades pelades
- Una cullerada de xocolata en pols
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
Una paella mitjana
Una batedora elèctrica
Un plat de fusta
Elaboració
Primerament, farem el brou com explico a la meva recepta, i el reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els bolets escorreguts i salpebrats, fins que ja no tinguin aigua i els reservem.
Tot seguit, en una paella amb un rajolí d'oli, sofregim els llagostins, els flamegem i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els pernilets salpebrats fis que estiguin una mica rossos.
Tot seguit, afegim: la ceba picolada, tres alls aixafats, el llorer i tres cullerots de sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim el conyac i el vi ranci i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim el brou fins que cobreixi els pernilets i deixem que cogui tot plegat a foc baix, fins que estiguin mig cuits.
En aquest moment, afegim els bolets, els llagostins, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns quinze minuts més.
Tot seguit, fem una picada amb: pa fregit, julivert picolat, un all pelat, unes quantes ametlles torrades i una cullerada de xocolata en pols.
Quan ja tenim la picada feta, l'afegim a la cassola, donem unes sacsejades amb l'ajud de les nanses, deixem que s'acabi de coure tot plegat, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.
Comparteix aquesta recepta: