Crema de llimona amb illa flotant
Categoria:
Tipus de plat: Crema
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Per la crema
- 45 gs de mantega
- 3 llimones (el suc)
- 1 llimona (la ratlladura)
- 250 gs de sucre
- 3 ous
- Per a les illes
- 4 clares d'ou
- Sal
- 25 gs de sucre
Elaboració
Primer preparem la crema fonent la mantega en un cassó sense deixar que cogui, afegim el suc i la ratlladura de llimona, després el sucre i per últim, els ous batuts. Possem el cassó al bany maria, amb l'aigua ja calenta i remenem sense parar durant 15 minuts amb una cullera de fusta.
Quan la crema hagi espessit, la separem del foc i la posem en un bol de porcelana i la reservem en lloc fresc, peró no a la nevera.
Batem les clares a punt de neu consistens amb un pessic de sal, i quan hagi pujat bé, afegim el sucre i seguim baten una mica més.
Posem abundant aigua a bullir, en una cassola i amb ajuda d'una cullera gran, tirem porcions de clara d'ou en l'aigua.
Les coem durant 15 segons els donem la volta i les deixem altres 15 segons i després les escorrem sobre un paper absorbent.
Repartim la crema en bols de cerámica o vidre, adornant amb les illes de clara d'ou. Les servim a temperatura ambient
Comparteix aquesta recepta: