Amanida de llenties amb escamarlans i formatge fresc
Categoria:
Tipus de plat: Amanida
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dotze escamarlans de mida gran
- 600 grams de llenties cuites
- 400 grams de formatge fresc
- Vinagreta de verduretes (la trobareu a les meves receptes)
- Un pot petit de blat de moro
- Una ceba tendra picolada
- Una safata de tomàquets xerri
- 150 grams d'olives arbequines
- Aigua
- Sal
- Un grapat de glaçons
Utensilis
Un bol gran de vidre
Una safata de porcellana blanca
Un cassó gran
Un bol de vidre mitjà
Elaboració
Primerament, fem la vinagreta de verduretes com explico a la meva recepta i la reservem.
Seguidament, pelem els escamarlans, els escaldem amb aigua uns cinc minuts, els fiquem en un bol amb aigua i un grapat de glaçons, els tallem en dues meitats i els fiquem en el bol de vidre.
A continuació, afegim: les llenties, els tomàquets xerri tallats en dues meitats, la ceba tendra picolada, les olives arbequines, el blat de moro escorregut, i el formatge fresc tallat a quadradets. Tot seguit, afegim la vinagreta de verduretes, ho remenem tot ben remenat, ho fiquem a la safata de porcellana, i ja ho podrem servir a taula.
Comparteix aquesta recepta: