Pappardelle amb salsa de shitakes i rovell d'ou
Ingredients
- 100 g de pasta pappardelle (seveixen altres tipus de pasta: espirals, llaços,…)
- Pebre negre en gra
- Aigua
- Sal
Per fer la salsa per la pasta:
- 85 g de Shitakes (bolet japonés de cultiu)
- 1/2 Ceba
- 1 Gotet de vi blanc sec
- 1 Tomàquet madur
- Julivert
- 1 Ou de pagès
- Oli d’oliva
- Pebre negre mòlt
- Sal
Elaboració
De la pasta:
En una olla amb aigua i sal, quan l’aigua bull, hi tirem la pasta i la deixem coure, uns 10 minuts (el paquet de pasta quasi sempre porta el temps).
De la salsa:
Netegem els bolets , els escorrem i tallem en trossos. Tallem la ceba a daus petits. Escaldem el tomàquet, el pelem i el tallem a daus. Trinxem el julivert. Posem una paella al foc amb una mica d’oli i quan està calent, hi tirem els bolets i que es vagin fent , quan portem uns 5 minuts, hi posem la ceba tallada a daus petits. Ho salpebrem. Quan la ceba està daurada, hi afegIM el gotet de vi blanc i ho deixem reduir. Uns 10 minuts. Hi posem el tomàquet i el julivert i ho deixem coure uns 3 minuts. En tot el procés hem de remenar-ho bé molt sovint. Agafem el túrmix i ho posem tot a dins, amb el rovell d’ou i deixem que quedi una salsa molt fina, si cal hi posem una mica d’aigua perquè no sigui massa espesa. Són uns 5 minuts.
Per emplatar:
En un bol, hi posem la pasta amb la salsa i uns grans de pebre negre i ho remenem molt bé. Ja tenim el plat llest.
Comparteix aquesta recepta: