El pastis de poma de la Mª Junquera

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Tarragona
Dificultat: Mitjana

Ingredients

10 racions

Utensilis

Motllo per cocció
Batedora, o "Mini-Pimer"
Passapuré
Paper "Aval"

Elaboració

Tot batut amb batedora , o amb “ mini- pimer”, però abans de posar-la al motllo per la cocció, , es recomana passar-la per un passapuré, a fi de que no quedi cap grumoll, sigui de poma, de farina o de sucre. Quant estigui la pasta liquida passada per un passapuré, la tirarem dins al motllo, que abans l'haurem preparat, amb un paper “aval”,per recobri tot el fondo i laterals, que ens servira per després de cuit i quant estigui fred, el facilitar-nos el des-pegar el pastis de dins del motllo. Calcularem el recipient de cuita, que tingui una alçada de uns dos a tres centímetres aproximadament perquè serà l’alçada del pastis que ens sortira. Quant es tingui la pasta al motllo i apunt de cuita, es posara pel damunt de la pasta trossos de poma retallades ben fines
Es posa el recipient al forn durant uns 45 minuts. La senyal de que esta cuit, es el seu canvi de color. (la experiència te lo ensenyara)
M'entres s’he esta coent, prepararem uns 200 cc. d’aigua en un recipient, amb tres cullerades de sucre i una de “maizena” “Potax”. Es posa al foc amb una cocció de uns 10 minuts, que estarem rema nan, fins que agafi el seu punt cremós, que ens servira per quant el pastis surti del forn, recobrir-lo tot.

45min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a: