Bacallà amb tripes de vedella i cigrons
Categoria:
Recepta per olla a pressió
Estació:
Dificultat: Alta
Ingredients
- 4 Lloms de bacallà dessalats
- 500 g de Tripa de vedella
- 200 g de Cigrons
- 50 gr de Xoriço
- 50 gr de Pernil serrà
- 2 Talls de cansalada viada
- 4 Alls
- 1 Ceba petita
- 2 Tomàquets madurs
- 2 Fulles de llorer
- Pebre vermell
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboració
De les tripes amb cigrons:
Posem en remull els cigrons en aigua calenta amb sal, almenys 12 hores.
Rentem molt bé la tripa de vedella diverses vegades. Ho fem fregant amb un raspall fins que quedi molt neta .
En comprar-la procurem que tingui el color més blancs possible i que a primera vista es vegi força neta .
Trossegem la cansalada a tires , el pernil molt picat.
Pelem i tallem fina la ceba i els dents d'all . Ratllem els tomàquets .
En una olla ràpida posem aigua amb sal i ho portem a ebullició .
Quan arrenqui el bull, hi introduïm les 2 fulles de llorer.
Tanquem l'olla i quan pugi la pressió baixem el foc i coem la tripa durant 15 minuts .
Un cop cuita la treiem de l'olla i la trossegem. Reservem l'aigua de coure la tripa.
Ara coem els cigrons. En l'olla ràpida hi posem 3 cullerades d'oli d'oliva i, hi daurem la cansalada tallada a tires, el pernil i el xoriço durant 3 minuts.
Ho retirem i reservem. En el mateix oli, hi sofregim la ceba, els alls i el tomàquet fins que la ceba estigui transparent uns 7 minuts.
Hi afegim el pebre vermell.
Afegim a l’olla l’aigua de coure la tripa i quan arrenqui el bull hi incorporem els cigrons, el xoriço, la cansalada, el pernil i, la tripa reservada.
Tanquem l'olla i quan pugi la pressió baixar el foc i deixem coure durant 20-22 minuts .
Quan hagi baixat la pressió obrim l'olla. Rectifiquem de sal, hi ho passem tot a una cassola de fang.
Del bacallà:
Enfarinem els lloms de bacallà, el posem en una paella amb oli i els deixem fregir uns 4 minuts per costat. Els reservem.
Per acabar el plat:
A la cassola on hi tenim la tripa amb cigrons, hi posem els lloms de bacallà.
Ho deixem coure tot junt, a foc baix, uns 10 minuts.
Per emplatar:
En un plat, hi posem un llom de bacallà per persona amb la tripa amb cigrons.
Ja es pot servir el plat.
Comparteix aquesta recepta: