Tall rodó de pollastre de pagès farcit amb salsa de poma
Ingredients
- 1 Pollastre de pagès d’uns 2 Kg
- 150 g de Prunes sense pinyol
- 200 g de Carn picada (meitat porc i meitat vedella)
- 100 g de Cansalada viada
- Sal
- Oli d’oliva
Per la salsa de poma:
- 4 Pomes
- Uns 100 ml d'aigua
- 3 Cullerades de sucre moreno
- Canyella en pols
- Sal i pebre
Elaboració
Del pollastre farcit:
Dessosem el pollastre el farcim amb les prunes,la carn picada barrejada la vedella amb el porc i el bacó.
L'enboliquem amb una malla. En una safata de forn, hi posem oli i el pollastre amb una mica de sal.
Preescalfem el forn i deixem coure uns 90 minuts.
De tant en tant, obrim el forn per veure si hi tenim d’afegir oli o una mica d’aigua.
El tallem en fred a rodanxes i el reservem.
De la salsa de poma:
Mentre, fem la salsa de poma.
Pelem les pomes,les tallem a dauets i algun tros a grills, i les posem en un pot al foc juntament amb l'aigua, el sucre, i la canyella en pols.
Ho deixem coure a foc baix durant uns 15 minuts, fins que veiem que la poma s'estova i es desfà.
Durant la cocció, anem remenant i observant si falta aigua per afegir-ne de mica en mica perquè no s'enganxi la poma.
Hi afegim sal i pebre al vostre gust i, finalment la passem pel minipímer per obtenir una salsa fina.
Deixem algun grill sense passar pel minipímer.
Per emplatar:
En un plat, hi posem uns dos o tres talls de pollastre per persona i per sobre la salsa de poma amb algun grill de poma que no hem triturat. Ja es pot servir.
Comparteix aquesta recepta: